Mint minden weboldal, az eshop24.hu is használ cookie-kat, hogy kellemesebb felhasználói élményben legyen részed, amikor az oldalunkon jársz. Az “Értem” gomb lenyomásával hozzájárulásodat adod, hogy elfogadod őket. További tudnivalókat a cookie-król Adatvédelmi szabályzatunkban találsz.
Menü

Mit főzzek ma?

Egy aktív háziasszonynak végtelenül nehéz feladat újra és újra finomabbnál finomabb fogásokkal előrukkolnia. Vannak receptek, amik mindig beválnak, de a változatos étkezés fontos lenne szervezetünk számára. Próbáld ki bátran az alábbi recepteket és várjuk a visszajelzéseket.

Krémes csirkés-baconos tészta

Hozzávalók 4 főnek

  • 6 bacon szelet (1 ujjnyira szeletelve)
  • 2 filézett csirkemell
  • 2 tk só
  • 2 zúzott gerezd fokhagyma
  • 2 vöröshagyma szeletelve
  • 150 g spenót
  • 1 l tej
  • 400 g szélesmetélt
  • 100 g pesto
  • 100 g parmezán
  • Parmezán
  • Friss petrezselyem

Pirítsuk meg a bacon szeleteket, majd adjuk hozzá a felkockázott csirkét és ízesítsük sóval, borssal és a fokhagymával. Vegyük ki a megpirult csirkedarabokat. A vékony szeletekre vágott hagymát és még egy kevés fokhagymát is pirítsuk meg a baconnel, adjuk hozzá a spenótot. Ha megfőtt, adjuk hozzá a tejet és forraljuk fel. Adjuk hozzá a tésztát, fedjük le és főzzük kb. 7 percig. Tegyük bele a megpirított csirkét, adjuk hozzá a pestót és parmezánt. Főzzük össze őket, majd tálaljuk friss petrezselyemmel és parmezánnal meghintve.

 

Egyszerű sült csirke és zöldségek

 

 Hozzávalók 3 főnek

  • 1/2 kg burgonya
  • 4-5 kisebb répa
  • 1 közepes lila vastag szeletekre vágva
  • 4-6 gerezd fokhagyma
  • só, bors, rozmaring ízlés szerint
  • 6 filézett csirkecomb

Hámozzuk meg a zöldségeket, szeleteljük fel a hagymát. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra. Helyezzük a burgonyát, répákat és hagymákat sütőpapírral bélelt tepsibe. Öntsük rájuk olíva olajat és szórjuk meg őket a fűszerekkel. A combok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd tegyük rá a zöldségágyra őket. Tegyük sütőbe kb. 40-50 percre 165 fokon.

 

Kolbászos tészta

Hozzávalók 4 főnek

  • 1 ek olívaolaj
  • 400 g olasz kolbász felkarikázva
  • 2 nagy piros kaliforniai paprika felcsíkozva
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 500 g sűrített paradicsom
  • só, bors
  • 500 g tészta
  • bazsalikom és parmezán

Olíva olajon süssük meg a kolbászt, amíg meg nem barnul (kb. 4 perc). Szedjük ki őket a serpenyőből. A kisült zsíron süssük kb. 1 percig a fokhagymát, adjuk hozzá a paprikát, paradicsomot, sót és borsot. Közepesen lángon süssük őket, amíg be nem sűrűsödik a szósz. (5-8 perc). Tegyük vissza a kolbászokat, süssük együtt 1-2 percig őket. Majd keverjük össze a megfőtt tésztával, a tetejét szórjuk meg bazsalikommal és parmezánnal.

Citromborsos csirke rizzsel

  • 3 ek citrombors
  • 1 ek pirospaprika
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek olívaolaj
  • 1 kg csontos csirkecomb
  • 4 ek vaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 300 g rizs
  • 50 ml fehérbor
  • 1 1/2 bögre tej
  • 100 g parmezán
  • só, bors, petrezselyem ízlés szerint

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy kis tálban keverjük össze a citromborsot, pirospaprikát és 2 gerezd zúzott fokhagymát. Kezdjük el hevíteni az olívaolajat egy serpenyőben, a csirkecombok mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk és tegyük a serpenyőbe. Kb 5 percig süssük mindkét oldalát. (amíg barnulni nem kezd). Vegyük ki a csirkéket, adjunk a kisült zsírhoz még két evőkanál vajat és pirítsuk meg rajta a vöröshagymát és a maradék 4 gerezd zúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a rizst és pirítsuk pár percig. Öntsük hozzá a fehérbort és főzzük, míg majdnem el nem párolog (kb. 2 perc). Adjunk hozzá egy bögre tejet, egy csipetnyi borsot és kevergessük lassú tűzön. Tegyük bele tűzálló tálba a csirkével együtt, fedjük le és süssük 20 percig, majd vegyük le a fedelet és süssük még további 10 percig. Vegyük el megint a csirkéket, tegyünk a rizsre 2 ek vajat, parmezánt, fél bögre tejet, petrezselymet és keverjük alaposan össze az egészet. Helyezzük vissza a csirkéket és tálaljuk.

 

 

 



 

 

 

blog comments powered by Disqus